Hypnose is een doeltreffende en veilige manier(middel) om je innerlijke kracht te bewerken en je doelen na te streven.

 

Hypnose is een manier om via aanvaardbare suggesties – en dus niet tegen iemands wil of controle in – veranderingen aan te brengen in een negatieve gewoonte. Het is een korte therapie die het mogelijk maakt om,  (toegang te krijgen tot het onbewuste,) snelle en blijvende veranderingen aan te brengen Zo worden ook de dagelijkse fysieke en mentale ongemakken die uit die gewoonte voortvloeien weggenomen, zoals chronische pijnen, angsten en fobieën, stress, slaapstoornissen, verslavingen en nog zo veel meer………………..

Hoe het werkt?

 

Ik begeleid je naar een ongebruikelijke staat van bewustzijn, en ik begeleid je om je te helpen de oplossingen in jezelf te vinden om jezelf te bevrijden en de shift te maken. Alles zit al in jou alleen jij moet het ook willen. Het wordt vooral als heel ontspannen en fijn ervaren terwijl je nog controle hebt. Je maakt alles mee, kan gewoon nog communiceren. Er kan niets gebeuren dat jij niet wil, je hebt de regie over je eigen sessie. Door je verbeeldingskracht, je persoonlijke hulpbronnen en je emoties te mobiliseren, is hypnose bij uitstek geschikt voor deze fase van je leven , zodat je het zo comfortabel en sereen mogelijk kunt leven.

 

Kies voor het geluk en liefde in jezelf.

Voorbeelden van in Hypnose zijn

Je bent heel geconcentreerd de krant aan het lezen. Je zit ontspannen aan tafel en je bent volledig verdiept in het verhaal. Iemand probeert je aandacht te trekken door je naam te zeggen maar je merkt dat niet op. Je bent zo gefocust op één ding dat de zaken rondom jou je niet meer opvallen. Je naam wordt nogmaals uitgesproken, wat luider deze keer. Nog steeds geen reactie van jou. Tot je naam plots wat kordater wordt uitgesproken. Je schrikt en kijkt op van je krant. Je wordt uit je concentratie gehaald en hebt weer meer aandacht voor alles wat rondom jou gebeurt.

Je bent aan het kijken naar een thriller. Je bent zo gefocust op het scherm en je hebt alleen nog maar aandacht voor de personages en de intrigerende verhaallijnen. Alles in je omgeving dringt niet tot je door je zit totaal gefocust in het verhaal.

Je zit voor de open haard met een wijntje en je kijkt naar de vlammen. Dan ben je zo in je gedachtes verzonken dat je je omgeving even vergeet.

Je rijdt naar huis en opeens zie je de borden van jou afslag naar huis op de snelweg. Je lijkt een stuk van de weg gemist te hebben en reed op de automatische piloot. Je onderbewustzijn zet je gelijk terug in het NU want het wilt jou veilig op de bestemming brengen. 

Wat is klassieke hypnose?

 

Klassieke hypnose is de combinatie van diepe ontspanning en diepe concentratie, waarbij de kritische factor moet worden omzeild om nieuwe en aanvaardbare suggesties te ontvangen. Het geeft je de mogelijkheid om het bewuste denken los te kunnen laten en in contact te komen met je onderbewustzijn. Zie het als een diepe vorm van meditatie. Klassieke hypnose focust zich voornamelijk op het veranderen van het gedachtepatroon. Vaak kan klassieke hypnose mooie resultaten opleveren voor allerhande problemen. De klassieke hypnose vormt sowieso de basis.

Mijn passie wil ik ook graag hier delen, want door mijn zoektocht op internet naar genezing kwam ik hypnose therapie tegen, doordat ik vast liep in de gezondheidszorg. Mijn hulp vraag gesteld bij een hele leuke lieve mevrouw op facebook, ze heeft me behandeld met 2 hypnose sessies. Ik vond het zo bizar dat ik na de 2de sessie in de ochtend wakker werd en de zon straalde weer in mijn hart en mijn passie was geboren. Ik voelde me weer optimistisch en kreeg weer levenslust.

Ik heb de kracht van deze tool ervaren, die het mogelijk maakt door jezelf en je eigen middelen te ontmoeten, diepgaande en blijvende veranderingen aan te brengen in slechts een paar sessies.

Door je binnenwereld aan te pakken, zul je ervaren dat je buitenwereld mee veranderd.

Het onbewuste brein is super krachtig en slim, heeft het allerbeste met je voor en communiceert met jou via emoties, gevoelens en symbolen. Van alles wat jij doet op een dag is 96% onbewust en 4% bewust. In ons onbewuste brein zitten helpende maar ook belemmerende overtuigingen opgeslagen. Deze overtuigingen worden grotendeels vanaf je geboorte tot je 7e levensjaar in jouw onbewuste brein opgeslagen. Zie het als een programma dat gedurende je leven onbewust blijft herhalen in situaties.

Het onderbewustzijn is een archief voor herinneringen en in de hypnotische staat heb je hier toegang tot. In dit onbewuste deel worden al onze gevoelens en ervaringen opgeslagen. Door terug te gaan naar je onderbewustzijn kom je er achter welke situaties onbewust impact op je hebben gemaakt, waar blokkades zijn ontstaan. Door herinneringen en gevoelens opnieuw te bekijken, kunnen we alles dat je niet dient wissen uit je systeem. Je laat letterlijk iets los en voor veel mensen voelt het alsof ze hun emmer/rugzak kunnen legen van ballast. Zo kan alles weer fijn gaan stromen.

Wat is energetische hypnose ?

 

Energetische hypnose gaat echter nog een grote stap verder. De klassieke hypnose vormt sowieso de basis. Het is echter zo dat er bij energetische hypnose ook veel aandacht wordt besteed aan het sterk reduceren van stress, het vergroten van de innerlijke rust en het verwerken van negatieve emoties. Energetische hypnose neemt ook heel het mentale en emotionele onderdeel onder handen.

Is die innerlijke rust niet of onvoldoende aanwezig, dan kan een hypnotiseur zoveel positieve suggesties aanreiken als hij maar wil, die suggesties zullen geen stabiele basis hebben om zich aan vast te ankeren. Na een aantal weken of maanden is de kans dan ook veel groter opnieuw in oude gewoontes te hervallen. Daar zit uiteraard niemand op te wachten.

Laten we eerlijk zijn, stress en negatieve emoties en gedachten vormen de basis van veel problemen, ook van een groot aantal gezondheidsproblemen. En die gezondheidsproblemen kunnen zich zowel op fysiek als op mentaal vlak voordoen. Vaak gaan beide zelfs hand in hand. ‘Ja oké, maar iedereen heeft toch stress en voelt zich wel eens slecht,’ hoor ik u nu denken. Absoluut akkoord! Maar de manier waarop mensen met die stress en negatieve emoties en gedachten omgaan, kan enorm verschillen. Je kan effectief kiezen hoe je met alles omgaat, ook met stress en emoties. En net daar zit het verschil, in al die keuzes die we dagelijks zowel bewust als onbewust maken.

Sommige mensen zijn er echt kampioen in negatief te reageren als ze geconfronteerd worden met stress. Vaak is het bij hen een automatisme of een onbewuste keuze geworden om zo te reageren. Het is als het ware een programma in het onderbewustzijn dat meteen wordt ingeschakeld zodra ze te kampen krijgen met stress. ‘Ik kan er echt niets aan doen dat ik zo reageer’ krijg je vaak te horen. En meestal klopt dat ook. Het is immers een aangeleerde reactie, vaak na jaren van negatieve ervaringen en stress. Dat wil echter niet zeggen dat het voor altijd zo moet blijven.

Bij energetische hypnose is het verkrijgen van een intense innerlijke rust de basis

Bij energetische hypnose is het verkrijgen van een intense innerlijke rust de basis.

Hypnose kan je leven een aangrijpende, positieve invloed geven. Je moet het zelf écht willen.

Denk je door middel van energetische hypnose veranderingen in je eigen gedrag te behalen, dan kan dat alleen maar als je dat zelf ook écht wilt. Inzicht omtrent bepaalde gedragingen en de bijbehorende gedachten en emoties zijn dan natuurlijk van cruciaal belang. Achter elk soort gedrag dat iemand stelt, zit altijd, bewust of onbewust, een bepaald gedachtepatroon dat onvermijdelijk gekoppeld is aan een bepaald gevoelspatroon. Gedachten en emoties zijn nu eenmaal niet van elkaar te scheiden. Er wordt wel eens vaker gezegd en geschreven dat je darmen  je tweede brein zijn. Onze gevoelens spelen zich nu eenmaal hoofdzakelijk af in onze darmen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan iemand die zich heel zenuwachtig voelt omdat hij een toespraak moet geven voor een paar honderd man. Dan hoor je wel eens: ‘Ik ben zo nerveus, het slaat op mijn darmen.’ Dat kan dan zelfs effectief gepaard gaan met lichamelijke reacties zoals buikkrampen en diarree. Je emoties kunnen dus een duidelijke aanleiding zijn voor allerhande lichamelijke klachten.

Met energetische hypnose maak je gemakkelijk contact met de diepere lagen van je onderbewustzijn, terwijl je gewoon zelf de controle blijft houden over jouw eigen doen en laten

In hypnose therapie zijn er talrijke methoden en technieken te integreren en dat maakt het juist zo krachtig. Het mooiste van werken met hypnose is dat de oplossing van de issues altijd door jezelf gevonden wordt. Ik geef je alleen een kader waarbinnen jij veilig je eigen weg kunt vinden op de manier die goed voelt voor jou. Hoe mooi is dat!

Verlang jij naar:

 
icon_check iconMeer zelfvertrouwen?

icon_check iconInnerlijke rust?

icon_check iconMeer energie en kracht?

icon_check iconBlij zijn met jezelf?

icon_check iconGeluk en plezier in je leven?

icon_check iconVertrouwen op je gevoel?

icon_check iconBalans tussen denken, voelen en doen?

icon_check iconBeter kunnen relativeren, omgaan met situaties en mensen?

icon_check iconLeven zonder angst?

 

Jij leert weer positief in het leven staan.

Door in de spiegel te kijken en daar die prachtige persoon te zien die JIJ bent !